Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Великобілозерська районна рада» (код ЄДРПОУ: 20484684) було ліквідовано

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Спростування інформації, розміщеної на офіційному сайті Великобілозерської РДА

 

Спростування

щодо звинувачення головою Великобілозерської районної державної адміністрації Швораком Ю.М.  голови Великобілозерської районної ради Лизюри В.М. у негативних висловлюваннях проти діючої владита у дестабілізації  ситуації в районі

 

         02 лютого 2017 року  на початку робочого дня до районної ради від Великобілозерської районної державної адміністрації  надійшла телефонограма №2 від 01.02.2017 року  наступного змісту:

 

                                                                                                   " Керівникам  районних

                                                                                                    осередків політичних партій

                                                                                                    та громадських організацій

 

         На виконання доручення голови облдержадміністрації К.Бриля Вам необхідно прибути 01.02.2017 року на 11.00 до голови райдержадміністрації.

 

Голова райдержадміністрації                                                            Ю.М.Шворак

 

с. Велика Білозерка                                                         "01" лютого2017 року

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

           "круглого столу" у голови райдержадміністрації  з районними

         осередками політичних партій   від 01.02.2017

                                     

  1. Надання  допомоги  населенню м. Авдіївка Донецької області

       2. Погіршення ситуації у зоні проведення АТО.

 

Інформує Шворак Ю.М.                                                                                                                            – голова райдержадміністрації"                                                                                                         

 

         Виходячи із змісту  телефонограми, вона була адресована  керівникам районних  осередків політичних партій  та громадських  організацій. На запитання, з якою метою районній раді була надана ця телефонограма

( можливо, для того, щоб  районна рада повідомила керівників політичних  партій, які представлені у районній раді, про цей «круглий стіл»?) секретар голови Великобілозерської районної державної адміністрації  сказала, що вони надали цю телефонограму районній раді, тому що  телефонограма,  яка надійшла від Запорізької обласної державної адміністрації,  була адресована і органам місцевого самоврядування.

         Таким чином, голова  Великобілозерської районної державної адміністрації Шворак Ю.М.  з одного боку нібито і надав телефонограму до районної ради, а з іншого боку запрошення  голови районної ради взяти участь у  «круглому столі»  у цій телефонограмі немає.

         Проте, беручи до уваги важливість питань зазначеного  порядку   денного наради, голова районної ради Лизюра В.М. все-таки взяв участь  у зазначеному заході.

          Із зазначених питань порядку денного "круглого столу"  виступив голова райдержадміністрації Шворак Ю.М. Всі з розумінням віднеслися до  сказаного, ніяких запитань чи непорозумінь з цього приводу ні у кого не виникло.

        Потім слово було надано першому заступнику голови районної державної адміністрації  Ярмоленко А.І., яка  ознайомила присутніх із ремонтними роботами, які велися  на об'єктах у районі за рахунок  субвенції з державного бюджету.

        Виступила також заступник голови райдержадміністрації Хілько О.Л., яка довела  до відома присутніх ситуацію з епізоотичного стану  щодо  захворювання  тварин на африканську чуму та заходи, які здійснює служба державної ветеринарної медицини району щодо запобігання цього захворювання, та готовність служб до дій при можливому виникненню спалахів  АЧС  та інших інфекційних  захворювань тварин.

      Керівник апарату райдержадміністрації Кваша Н.В. інформувала присутніх про вибори до Великобілозерської  сільської об'єднаної територіальної громади, які призначені на неділю 30 квітня 2017 року, про створення  виборчих комісій.

    Потім слово взяв начальник сектору Державного земельного кадастру  Держземагентства у м.Енергодарі Запорізької області Кириленко О.Ф., який зупинився на питанні виділення земельних ділянок.

        Потім голова райдержадміністрації Шворак Ю.М. надав слово бажаючим виступити.

        Голова Великобілозерської районної ради Лизюра Ю.М. попросив надати йому слово. Першим питанням, з яким звернувся голова ради до Шворака Ю.М., чи були повідомленні керівники партійних осередків та громадських організацій, які зареєстровані на території нашого району про проведення цього круглого столу. Глова райдержадміністрації запевнив що всіх було повідомлено. Проте, за інформацією, яка є у районній раді, не всі керівники політичних партій та громадських організацій були повідомлені. На зустрічі були лише представники таких політичних партій як "Народний фронт", "Солідарність" і "Свобода".

            Потім Лизюра Ю.М. зазначив, що  після того, як пройдуть вибори до Великобілозерської сільської об'єднаної територіальної громади, комунальні заклади району повинні будуть передати  майно, яке знаходиться у них на балансі, до  об'єднаної громади. Районна рада неодноразово зверталася до комунальних закладів, що перебувають у спільній власності територіальних громад району, провести інвентаризацію та надати матеріали інвентаризації  до районної ради. Відділом освіти, культури і туризму, молоді  та спорту до цього часу не надано  відповідних документів по навчальним закладам району.  Як вони бачать цей процес передачі майна, - запитав голова Великобілозерської районної ради.

       Звертаючись до першого заступника голови райдержадміністрації Ярмоленко А.І., голова районної ради  вказав на недоліки  при проведенні ремонтних робіт, зокрема,  по комунальному закладу «Великобілозерська центральна районна лікарня» Великобілозерської районної ради Запорізької області. Він зазначив, що на сьогодні роботи по цьому об’єкту виконані на 50%, але  акти виконаних  робіт уже підписані, а  кошти перераховані підряднику в сумі 998,433 тис. грн. Окрім того, роботи виконані  надзвичайно неякісно, про що свідчать  і акти перевірки виконання робіт відповідною комісією.  Голова ради поцікавився, чи контролювала районна  державна адміністрація, як головний розпорядник коштів,  ефективність використання коштів  та якість  виконаних робіт?  Також  Лизюра В.М. зауважив і про невизначеність ситуації, яка складається із розміщенням ФАПу  у приміщенні Великобілозерської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2.  До речі ремонтні роботи там також іще не завершені: немає води та каналізації, хоча кошти вже освоєні і акти виконаних робіт підписані на суму 1326,755 тис. грн. Голова районної ради наголосив на тому, як важко району дістаються ці кошти, і як ми безвідповідально їх використовуємо.             

     Чіткої відповіді голова ради не отримав, а почув тільки звинувачення з боку Шворака Ю.М. і Ярмоленко А.І. у тому, що він "завжди лізе не у свої справи". Після цього голова райдержадміністрації закрив робочу зустріч.

        На офіційному сайті Великобілозкрської районної  державної адміністрації  у розділі «Новини» у інформації про проведену головою райдержадміністрації нараду, зокрема,  зазначалося:

«Особливу увагу присутніх було звернено на неприпустимість проведення будь-яких акцій проросійського, антидержавного спрямування, що мають на меті суспільну дестабілізацію та створення потрібної «картинки» для пропаганди держави-агресора. Вчинення подібних дій буде розглянуто правоохоронними органами та відповідними службами.

Наприкінці засідання голова Великобілозерської районної ради В.Лизюра негативно висловлювався проти діючої влади. Всі вислови посадовця були спрямовані на підбурювання, формування негативної думки присутніх проти діючої влади та дестабілізації ситуації в районі.»

         То що, Юрію Миколайовичу,  зауваження  щодо недоліків у роботі райдержадміністрації Ви розцінюєте  як  «висловлювання проти діючої влади,  підбурювання, формування негативної думки проти діючої влади та дестабілізацію ситуації в районі»?   Тобто  будь-які    зауваження  стосовно роботи районної державної адміністрації  ви автоматично розцінюєте як « акції проросійського, антидержавного спрямування»?

Р.S. Після того, як головою районної ради  Лизюрою В.М. було подано заяву до Великобілозерського  відділення поліції щодо наклепу та недостовірної інформації щодо нього з боку голови Великобілозерської районної державної адміністрації Шворака Ю.М., із офіційного сайту Великобілозерської райдержадміністрації  останній абзац публікації зник.  А потім знову з'явився у дещо скорегованому вигляді.

« повернутися до списку новин

         Офіційні сайти

 

              

         

       

      

   

 

 

               Преса

        

        

 


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *