Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Великобілозерська районна рада» (код ЄДРПОУ: 20484684) було ліквідовано

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

12 травня 2017 року відбулася нарада з керівниками комунальних закладів

 

       12 травня 2017 року  під головуванням Володимира Лизюри відбулася нарада за участі керівників комунальних закладів, що є об’єктами спільної власності територіальних громад сіл Великобілозерського району, та відповідальних за організацію та проведення процедур електронних закупівель в системі «ProZorro”.  Предметом обговорення було питання виконання комунальними закладами Великобілозерської районної ради  рішення районної ради від  21.01.2016 року №10 «Про застосування електронної системи закупівель товарів, робіт і послуг». Цим рішенням комунальні заклади  та установи Великобілозерської районної ради зобов’язувались запровадити з 01 серпня 2016 року проведення закупівель товарів, робіт і послуг із застосуванням системи електронних закупівель «ProZorro», якщо вартість предмета закупівлі становить не менше  3 тис. грн. та не перевищує межі, встановленої Законом України «Про публічні закупівлі» (допорогові закупівлі), незалежно від джерела фінансування таких закупівель.

         На нараді заслухали інформацію комунальних закладів та установ про проведені ними закупівлі із застосуванням системи електронних закупівель «ProZorro», та  економію коштів.

         Голова районної ради Лизюра В.М. нагадав присутнім про необхідність щомісяця  до 10 числа, що настає за  звітним періодом, надавати до виконавчого апарату районної ради інформацію про здійснені допорогові закупівлі згідно затвердженої форми. На сьогодні не всі комунальні заклади надають таку інформацію.  Зокрема, центральна районна лікарня використовує кошти для закупівель, але забуває звітувати районній раді про їх використання.

Лизюра В.М. застеріг також керівників комунальних закладів щодо дотримання  вимог до проведення електронних процедур державних закупівель, застеріг від «дроблення»  сум закупівель з метою уникнення  застосування  системи електронних закупівель «ProZorro», нагадав умови, за яких можливі прямі договори закупівель, зазначив про обов’язкову наявність пояснювальної записки до таких договорів, про підготовку звітів про закупівлі як в електронному вигляді  так і на паперовому носії

Голова ради також зауважив, що при проведенні державних закупівель  комунальними закладами  районної ради економії  коштів майже немає. Лише комунальний заклад «Великобілозерська дитяча музична школа» Великобілозеської районної ради Запорізької області зекономив  10 тис. грн.,  районна дитяча бібліотека 600 грн.

         Комунальний заклад «Великобілозерський районний центр культури та дозвілля» витратив 40 тис. грн. на придбання та будівництво гаража, а тепер чуємо зауваження, що можна було б  купити гараж і за 15 тис. грн.

         Савченко О.І. , керівник  комунального закладу «Великобілозерський районний центр культури та дозвілля»,  зауважила, що коли ставиться багато вимог до предмету закупівлі, то також виникає підозра, що це спеціально робиться  для того, щоб торги не відбулися.

         Голова ради наголосив на тому, що керівників комунальних закладів запросили на нараду для того, щоб застерегти їх від порушень під час проведення процедури електронних закупівель, ще раз нагадати про необхідність щомісячного інформування районної ради  про проведені закупівлі та про економію коштів.

« повернутися до списку новин

         Офіційні сайти

 

              

         

       

      

   

 

 

               Преса

        

        

 


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *