Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Великобілозерська районна рада» (код ЄДРПОУ: 20484684) було ліквідовано

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

16 січня 2017 року відбулася Консультативно-дорадча рада

     

             16 січня 2017 року під головуванням голови  районної ради Лизюри В.М.  відбулося засідання Консультативно-дорадчої ради з питань місцевого самоврядування та розвитку району при голові Великобілозерської районної ради. На засіданні були присутні сільські голови району, голови постійних комісій районної ради та працівники виконавчого апарату районної ради.

         На засіданні  Консультативно-дорадчої ради  обговорено питання виборів до об'єднаної територіальної громади та необхідності  підготовки  сільських  рад до передачі майна, що є власністю територіальних громад сіл району до об'єднаної територіальної громади. Було наголошено  на необхідності проведення сільськими радами інвентаризації майна,  уточненого переліку об'єктів, що перебувають у власності  їхніх територіальних громад, виготовлення сільськими радами генеральних планів територій. Сільські  голови запевнили, що перший етап робіт по виготовленню генпланів завершено, у травні 2017 року буде проведено другий етап робіт.

         Лизюра В.М.  підняв проблему  забезпечення сільськими радами здійснення заходів  щодо надання допомоги учасникам  АТО та матеріальної

підтримки тих громадян, які виявили бажання служити у Збройних Силах України на умовах контракту. Проблема полягає у тому, що не всі мають фінансову можливість пройти той же медичний огляд, зробити фото та інше.

         Сільські голови зауважили, що у них  затверджені програми по наданню матеріальної допомоги такій категорії осіб, але , наприклад, щоб надати кошти на проходження того ж медогляду, потрібно, щоб людина надала якісь підтверджуючі документи. Окрім того, було зазначено, що всім контрактникам сільські ради надають одноразову матеріальну допомогу у розмірі  5–ти  тисяч гривень.

         Лизюра В.М. нагадав присутнім, що у  районі також  діють  відповідні районні програми. Так, цільовою програмою забезпечення  проведення заходів мобілізації військовозобов'язаних Великобілозерського району та заходів, пов'язаних із призовом громадян України на строкову та контрактну військову службу до лав Збройних Сил України  передбачені кошти - 141 100 грн. – 2016 рік; 30 000 грн. –  2017 рік; програмою "Пост"- 20 тис. грн.- 2016 рік, 80 тис. грн. – 2017 рік; комплексною  програмою підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей – мешканців Великобілозерського району  - 70 тис. грн. – 2016 рік; цільовою програмою "Призовна дільниця"  - 13,5 тис. грн. – 2016 рік; 25,5 тис. грн. – 2017 рік; 25,5 тис. грн. -2018 рік.

         Голова ради ознайомив  присутніх також із листом від Запорізького обласного військового комісаріату, у якому районній раді висловлюється  вдячність за надання фінансової допомоги Енергодарському  об'єднаному міському військовому комісаріату за програмою "Призовна дільниця".

         Було також піднято питання про виділення земельних ділянок учасникам АТО. 50 га землі, які перебували в оренді і які було вилучено для цих цілей, учасники АТО  не можуть отримати, тому що за той час, що земля не оброблялася, вона заросла чагарником та бур'янами. І щоб  учасники антитерористичної операції мали змогу оформити документи на цю землю, її потрібно привести в порядок.  Цю проблему також треба вирішувати.

         Учасники засідання також обговорили питання планування роботи   Консультативно-дорадчої ради. 

 

  

« повернутися до списку новин

         Офіційні сайти

 

              

         

       

      

   

 

 

               Преса

        

        

 


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *