Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Великобілозерська районна рада» (код ЄДРПОУ: 20484684) було ліквідовано

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

08 лютого 2017 року відбулося засідання постійної комісії районної ради з питань законності, боротьби з корупцією, регламенту, депутатської діяльності та депутатської етики

 

            На засіданні  постійної комісії з інформацією про стан громадської безпеки та охорони громадського порядку  на території Великобілозерського району виступив начальник Великобілозерського відділення поліції Кам'янсько-Дніпровського відділу  поліції Головного управління   Національної поліції в Запорізькій області, підполковник поліції Симець В.М. Депутати зазначили, що останнім часом на суміжних з нашим районом територіях виявлені факти дій організованих злочинних угрупувань. Начальник Великобілозерського відділення поліції доповів, що ними були проведені зустрічі з фермерами та підприємцями району, які запевнили про відсутність нападів на них таких злочинних угрупувань, та запевнив, що ситуація в районі знаходиться під контролем.

         Члени комісії розглянули також питання  створення в районі громадських формувань для забезпечення громадського порядку. для надання допомоги органам внутрішніх справ у забезпеченні громадського порядку та громадської безпеки, у запобіганні адміністративним правопорушенням і злочинам.

         Відповідно до Закону України "Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону" громадські формування  з  охорони  громадського   порядку   створюються   і   діють   у   взаємодії   з правоохоронними  органами, органами  виконавчої  влади  та органами місцевого самоврядування.

         Координацію діяльності   громадських   формувань   з  охорони громадського порядку  здійснюють  відповідно місцеві державні адміністрації та органи місцевого самоврядування.
         Повсякденна (оперативна)     діяльність    таких    формуваньорганізовується,  спрямовується   і   контролюється   відповідними
органами Національної поліції.

         Органи місцевого    самоврядування    та   місцеві   державні адміністрації мають право  вирішувати  питання  щодо  абезпечення діяльності громадських формувань, надавати їм службові приміщення, необхідний інвентар та засоби зв'язку.
            Громадські формування   з   охорони  громадського  порядку  створюються на добровільних засадах  за  місцем роботи,  навчання  або проживання громадян.
         Рішення   про   створення  громадських  формувань  з  охорони
громадського  порядку приймається на зборах (конференціях)   громадян.   На   збори   можуть   бути  запрошені представники    трудових    колективів,    навчальних    закладів, правоохоронних  органів, та   громадськості.   Громадські  формування  з  охорони громадського  порядку створюються у складі не менше ніж 10 осіб.

         Після обговорення  депутати дійшли висновку  про доцільність розгляду цього питання уже після виборів до Великобілозерської сільської об'єднаної територіальної громади.  
         Наступним питанням, яке розглянули члени  постійної комісії, - це відповідь комунального закладу "Великобілозерська цетральна районна лікарня" Великобілозерської районної ради Запорізької області на звернення постійної комісії районної ради з питань законності, боротьби з корупцією, регламенту, депутатської діяльності та депутатської етики та постійної комісії районної ради з фінансово-економічних питань, бюджету, спільної власності та регуляторної політики про надання копій документів (кошторису та актів виконаних робіт) по об'єкту "Реконструкція терапевтичного  відділення поліклініки центральної районної лікарні по вул. 8 Березня, 3, с. Велика Білозерка Великобілозерського району  Запорізької області".  У листі, підписаному в.о. головного лікаря КЗ "Великобілозерська ЦРЛ" ВРР Пугач О.А., зокрема, зазначається:

         "Постійні комісії районної ради не наділені правом перевіряти звітність, кошторис чи іншу фінансову документацію комунальних установ, яка стосується їхньої діяльності.

         Зважаючи на вищевказане, зазначена в листі постійних комісій     вимога є  перевищенням компетенції  органів районної ради та порушенням   Конституції і Законів України та не може бути  мною задоволена."

         Голова районної ради Лизюра В.М. зазначив, що відповідно до статті 17 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні"  "відносини органів місцевого самоврядування  з підприємствами, установами та організаціями, що перебувають у комунальній власності відповідних територіальних громад, будуються  на засадах  їх підпорядкованості, підзвітності та підконтрольності органам місцевого самоврядування".

            Відповідно до пункту 6  статті 47 цього ж Закону постійні комісії за дорученням ради, голови, заступника голови районної ради або за власною ініціативою вивчають діяльність  підзвітних і підконтрольних раді органів.

            У пункті  7 статті 47 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні"  також зазначається, що "постійні комісії у питаннях, які належать до їх відання, та в порядку, визначеному  законом, мають право отримувати від керівників органів, підприємтсв, установ, організацій та їх філіалів і відділень необхідні матеріали і документи."

            Тому звернення постійних комісій до адміністрації  центральної районної лікарні про надання копій документів є цілком законним.

            В результаті обговорення зазначеного питання  члени  постійної комісії районної ради з питань законності, боротьби з корупцією, регламенту/, депутатської діяльності та депутатської етики внесли дві пропозиції:

            Патенко І.В. запропонував  повторно звернутися до комунального закладу щодо надання копій документів;

            Кравченко Н.М. внесла пропозицію розглянути відповідь, надану ЦРЛ на звернення депутатів, на спільному засіданні  постійних комісій: постійної комісії з питань законності, боротьби з корупцією, регламенту, депутатської діяльності та депутатської етики та постійної комісії з фінансово-економічних питань, бюджету, спільної власності та регуляторної політики, оскільки запит до лікарні був спільним від цих комісій.

            Під час голосування жодна із цих пропозицій не  набрала необхідної кількості голосів. Таким чином, рішення із цього питання постійною комісією з питань законності, боротьби з корупцією, регламенту, депутатської  діяльності та депутатської етики  не було прийнято.

 

« повернутися до списку новин

         Офіційні сайти

 

              

         

       

      

   

 

 

               Преса

        

        

 


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *