Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Великобілозерська районна рада» (код ЄДРПОУ: 20484684) було ліквідовано

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Відбулося  засідання консультативно – дорадчої ради з питань місцевого самоврядування  та розвитку району при голові Великобілозерської  районної ради

        

          23 січня 2017 року під головуванням  Лизюри В.М. відбулося  засідання консультативно – дорадчої ради з питань місцевого самоврядування  та розвитку району при голові Великобілозерської  районної ради.

         На засіданні розглядалось  питання врегулювання проблеми  обслуговування трансформаторів, що  знаходяться у приватній власності та обслуговують потреби населення, зокрема, на території Червоної та Великобілозерської сільських рад.

         Прийшли до висновку –  трансформатори у будь-якому випадку необхідно передавати Кам'янсько-Дніпровському РЕМ; звернутися до власників трансформаторів з метою вивчення їхньої думки з цього приводу.

         Лизюра В.М. довів до відома сільських голів, що в обласному бюджеті у цьому році  вільні залишки склали 500 тис. грн. Кошти будуть надаватись на ті об'єкти, на які уже виготовлена проектно-кошторисна документація. Голова районної ради зауважив, що ще у минулому році депутати районної ради приймали рішення, яким зобов'язували районну державну адміністрацію розробити та подати  районній раді у встановленому порядку стратегію розвитку Великобілозерського району на 2016-2017 роки. Проте райдержадміністрація так і не надала районній раді для розгляду проект рішення з цього питання. Лизюра В.М. звернувся до сільських голів з проханням надати інформацію про об'єкти, на які у них уже виготовлена проектно-кошторисна документація, але ці проекти ще не профінансовані. Сільські голови запевнили, що вони вже подали районній державній адміністрації перелік таких  об'єктів.

         Члени консультативно – дорадчої ради  розглянули також питання   недопущення  утворення несанкціонованих сміттєзвалищ. Ця проблема підіймалася неодноразово депутатами районної ради. Голова районної ради звернувся до сільських голів з проханням посприяти комунальному підприємству "Білозерка" Великобілозерської сільської ради в укладанні з мешканцями підлеглих їм територій  договорів про надання  комунальним підприємством послуг з вивезення сміття, адже комунальному підприємству не вигідно заради одного-двох клієнтів гнати транспорт, наприклад, на територію Червоної сільської ради.  Жмурко А.М., заступник Великобілозерського сільського голови,  зауважив, що ті люди, яким КП "Білозерка" не надає послуг із вивезення сміття, вивозять його самі  у посадки. І доки таких людей не будуть  штрафувати за це, все так і буде продовжуватись. Лизюра В.М. нагадав, що сільськими радами прийнято рішення про об'єднання в одну територіальну громаду. "Так що? Ми будемо об'єднуватися навколо сміття?"- зауважив голова ради.

             Бовтута С.М., провідний спеціаліст  відділу юридичного

забезпечення діяльності ради та з питань спільної власності  територіальних громад  виконавчого апарату  районної ради, нагадав сільським головам про те, що відповідно до законодавства, працівників необхідно за два місяці повідомити про можливе їх звільнення з роботи.

         Піднімалось на засіданні  питання якості води  та водозабезпечення населення. Бовтута С.М. зазначив, що за мікробіологічними  даними наша вода не відповідає  санітарним нормам. Жорсткість води дуже висока,  а це  вже захворювання.

         Члени консультативно - дорадчої ради також розглянути питання запобігання та врегулювання конфлікту інтересів серед працівників та депутатів сільських рад, наповнення офіційних сайтів сільських рад інформацією. Було прийнято рішення – головному спеціалісту  загального відділу виконавчого апарату районної ради Василькову В.Г. надати методичну та практичну допомогу сільським радам у розміщенні інформації на сайтах сільських рад району.

« повернутися до списку новин

         Офіційні сайти

 

              

         

       

      

   

 

 

               Преса

        

        

 


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *