Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Великобілозерська районна рада» (код ЄДРПОУ: 20484684) було ліквідовано

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

20 березня 2017 року відбулося засідання консультативно-дорадчої  ради з питань місцевого самоврядування  та розвитку  району при голові Великобілозерської районної ради

 

20 березня 2017 року відбулося засідання консультативно-дорадчої  ради з питань місцевого самоврядування  та розвитку  району при голові Великобілозерської  районної ради, яке провів Володимир Лизюра.

         Першим питанням, яке обговорили члени консультативно-дорадчої ради стало  питання співпраці та співфінансування  сільськими радами первинних ветеранських організацій.

         Як зазначив Гюнівський сільський голова  Сергій Цвєтов,  у них  первинну ветеранську організацію очолює поважна людина Тарасенко Михайло Іванович. І хоча він недавно на цій посаді,  до його думки прислухаються. Правда, сільська рада на підтримку первинної ветеранської організації із свого бюджету кошти не виділяла. Члени цієї організації, як правило, люди похилого віку, тому їхня участь у громадському житті села заключається в тому, що вони візьмуть участь у  автомарафоні та у заходах, присвячених 9 Травня.

         Лизюра В.М. зазначив, що на розгляд 19-ій сесії районної ради   було внесено питання затвердження районної  програми  "Захист ветеранів"   на 2017 рік, якою передбачалося виділення коштів з районного бюджету  на підтримку діяльності  ради  Великобілозерської  районної організації ветеранів в розмірі 25 тис. грн.  Голова Великобілозерської районної ради Шворак Ю.М. у своєму виступі під час обговорення цього питання наголосив на тому, що це громадська організація і вона повинна  себе сама утримувати за рахунок членських  внесків. Окрім того, зазначив Юрій Шворак, ця організація не проводить ніякої роботи, не бере участі в районних заходах. Враховуючи оцінку, яку дав голова райдержадміністрації  роботі  районної ветеранської організації, рішення про прийняття  районної програми підтримки цієї організації не було прийнято. Ще однією проблемою є те, що у ради ветеранів є заборгованість перед районною радою за  надані комунальні послуги, а тому постає питання про розірвання орендних відносин між районною радою та радою ветеранів.

         Бовтута С.М., провідний спеціаліст відділу юридичного забезпечення  діяльності ради та з питань спільної власності  територіальних громад  виконавчого апарату  районної ради, зазначив, що Бюджетним кодексом України  дозволяється виділення коштів з районного бюджету на підтримку ветеранських організацій. Значна частина населення району – це люди похилого віку, тому розраховувати на спонсорську допомогу чи на членські внески організації ветеранів  не приходиться.  А координувати роботу цієї організації має районна державна адміністрація. Звичайно, хотілося б, щоб ця організація брала більш активну  участь у громадському житті району.  Окрім того, є випадки, коли помирають люди, які варті того, щоб біля їхньої могили сказали хоча б декілька слів про їх життєвий шлях, досягнення, які вони здобули протягом свого  життя, за що користувалися повагою у людей. І це теж могли б робити  члени ветеранської організації.

         Вирішили провести нараду у голови районної ради, запросивши представників Великобілозерської райдержадміністрації  та голову ради ветеранів Голєва А.С.   Бовтута С.М. вніс пропозицію на першій же позачерговій сесії розглянути питання про прийняття  районної програми "Захист ветеранів" на 2017 рік.

         Другим питанням, яке обговорювалось на  консультативно-дорадчій раді, було питання пільгового проїзду окремих категорій громадян  у приміському транспорті  та участь сільських рад у відшкодуванні  компенсаційних виплат за пільговий проїзд. Сільські ради запевнили, що вони прийняли відповідні програми.  Проте Гюнівський  сільський голова заявив, що якщо буде лише один пільговий рейс "Суворова – Енергодар", то їхнім мешканцям це не зовсім вигідно, адже пільга діятиме лише від автостанції (центру) до Енергодара, а  до автостанції  потрібно буде добратися  за повну плату за проїзд.

         На запитання Бовтути С.М., чи радилась із ними районна державна адміністрація, коли готувався проект  районної програми, сільські голови запевнили, що їх просто поставили перед фактом  щодо необхідності  прийняття  сільськими радами відповідних програм по  співфінансуванню   відшкодування за пільговий проїзд громадян.

         Наступним питанням було питання ремонту доріг. Голова районної ради Лизюра В.М. наголосив сільським головам  про необхідність провести облік доріг, що перебувають у комунальній власності сільських рад, та на необхідності проведення ямкового ремонту доріг. Червоний сільський голова Данилюк Р.Л. зазначив, що вони зверталися до начальника Великобілозерської дільниці Кам'янсько – Дніпровського райавтодору  Пархоменка В.В. щодо проведення ремонтних робіт, але отримали відповідь, що райавтодор зараз не займається ремонтом доріг, що перебувають у комунальній власності сільських рад.

         Бовтута С.М. нагадав про обіцянку депутата Запорізької обласної ради Григорчука О.С. допомогти зробити ямковий ремонт доріг за допомогою руди Запорізького залізорудного комбінату.  Червоний сільський голова зазначив, що він особисто зустрічався із директором шахти, той обіцяв  навесні  допомогти.

         Бовтута С.М. ще раз нагадав сільським головам про необхідність попередження   своїх працівників  за два місяці  про їх ймовірне звільнення у зв'язку із  виборами до Великобілозерської сільської  об'єднаної територіальної громади та  підготовки  майна до передачі   у об'єднану територіальну громаду.

 

 

« повернутися до списку новин

         Офіційні сайти

 

              

         

       

      

   

 

 

               Преса

        

        

 


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *