Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Великобілозерська районна рада» (код ЄДРПОУ: 20484684) було ліквідовано

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Єгор Семенков: "Наша мета – розвиток територій"

        

         02 лютого 2017 року з робочим візитом у Великобілозерському районі побував перший заступник голови Запорізької обласної ради Семенков Є.О.

Своє знайомство з районом Єгор Олександрович розпочав із відвідування Великобілозерського полігону твердих побутових відходів.

На сьогодні будівельна готовність  об'єкта  складає більше 99%.

У 2016 році придбано спецтехніку: екскаватор-навантажувач за 799,0 тис. грн.; сміттєвоз за 849,100 тис. грн. за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища (1179,00 тис. грн.) та співфінансування з місцевих бюджетів (469,100 тис. грн.). Для повноцінного функціонування  полігону твердих побутових відходів у  с.Велика Білозерка, відповідно до робочого проекту,  необхідно придбати  таку спеціалізовану техніку: бульдозер ДТ-75; каток ущільнювальний; скрепер з ковшем; поливально-мийну машину.

Наступним об'єктом візиту першого заступника голови обласної ради стали медичні комунальні заклади району.

Головний лікар комунального закладу "Великобілозерська центральна районна лікарня" Великобілозерської районної ради Запорізької області Сторожко О.С. ознайомила   представників обласної ради із закладом,  який  має у своєму складі хірургічно-гінекологічне  відділення з одним цілодобовим постом на 22 ліжка та терапевтично-педіатричне відділення з цілодобовим постом на 26 ліжок.

         У районі  гострою проблемою є кадрове забезпечення  закладів охорони здоров'я, - зазначила Ольга Степанівна.

Гур'єва О,В., головний лікар комунального закладу "Великобілозерський центр первинної медико-санітарної допомоги" Великобілозерської районної ради Запорізької області, розповіла, що до складу Центру первинної медико-санітарної допомоги увійшли  3 амбулаторії загальної практики сімейної медицини (АЗПС), 4 ФАПи та 1 ФП, які розгорнуті з урахуванням системи розселення  та потреб населення у медичному обслуговуванні, забезпечення рівності та доступності первинної медико – санітарної допомоги.

         У 2016 році  силами працівників Центру  на кошти, виділені Великобілозерською сільською радою, проведено поточний ремонт кабінетів амбулаторії загальної практичної сімейної медицини №1. Проведена закупівля офісних, медичних меблів та оргтехніки на суму 68 тис. грн. за рахунок коштів сільських рад району.

         Отримано мультимедійне обладнання з ДОЗ для ЦПМСД на суму 48366,64грн. по програмі світового міжнародного банку.

         Проведено водопостачання та розпочато ремонт кабінетів АЗПСМ №2 при допомозі директора ТОВ "Агрофірма імені А.Суворова" Рибалко Ю.М.

          Виділено кошти Гюнівською сільською радою на придбання вугілля та на поточний ремонт Гюнівського ФАПу, на придбання МФП для потреб Центру.

          За рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території  зони спостереження, та за рахунок співфінансування з місцевих бюджетів на кінець 2016 року розпочато ремонт ФАПу №2 та  ремонт приміщення для ФАПу № 1 у будівлі Великобілозерської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  №2.

                 Перший заступник голови Запорізької обласної ради відвідав також Великобілозерський експлуатаційний  цех  водопостачання комунального  підприємства "Облводоканал".

         Під час зустрічі з активом  Великобілозерського району Семенков Є.О. зазначив, що з початку цього року обласна рада відвідує з такими робочими візитами райони області з метою вивчення реальних  потреб районів у бюджетному фінансуванні та  допомозі депутатського корпусу обласної ради.  З цією метою  запрошені і депутати Запорізької обласної  ради, закріплені за районом. Великобілозерський район уже п'ятий, до кінця лютого обласна рада планує завершити об'їзд територій. Перший заступник  голови обласної ради, закликав  депутатів районної ради  бути аполітичними, консолідуватись. Головне – це захист інтересів  тих, хто створює робочі місця.

         Підсумовуючи  відвідування полігону твердих побутових відходів,  перший заступник голови обласної ради зауважив, що є певні зауваження по цьому об'єкту  та порадив  районному керівництву підготувати та передати до обласної ради зауваження  з метою дофінансування  цього об'єкта та завершення робіт  по полігону твердих побутових відходів.

         Говорячи про  районні  заклади  охорони здоров'я Семенков Є.О. зазначив, що це завжди ключові об'єкти в районі, і потрібно бачити проблеми цих закладів, щоб  їх вирішувати  для забезпечення  надання якісних медичних послуг населенню.

         Висновок, який зробив перший заступник голови Запорізької обласної ради, відвідавши Великобілозерський експлуатаційний  цех водопостачання  комунального підприємства "Облводоканал" – "підприємство  знаходиться у плачевному стані".  У підприємства є заборгованість з виплати заробітної плати за грудень 2016року  – січень 2017 року. Але це питання найближчим часом буде вирішено, заборгованість буде погашенапогашена. Семенков Є.О. зазначив також про необхідність заміни техніки на підприємстві, бо вона застаріла, ще 90-х років.

         Зупинився Семенков Є.О. і  на питанні   фінансування об'єднаних територіальних громад, зазначивши про прийняття обласної програми, відповідно до якої кожна об'єднана територіальна громада отримає по 1 млн. грн. Ще одним джерелом надходження коштів на територію району у вигляді допомоги  людям є депутатських  фонд депутатів обласної ради.

         Перший заступник голови облради ще раз закликав  депутатів районної ради  прибрати  політику із їхніх стосунків, об'єднатися депутатам обласної, районної, сільських рад та діяти спільно. "Головна мета зараз – справедливо  розподілити бюджет та проконтролювати  освоєння коштів", -  зауважив Семенков Є.О.. 

         Депутат Запорізької обласної ради Гуцуляк І.Г. також закликала до єдності, згуртованості у вирішенні проблемних питань. Не так легко добиватися виділення субвенції, - зазначила вона, -  а тому всім разом потрібно вирішувати проблеми, які виникають з освоєнням коштів, допомагати  у  ефективному та якісному їх використанні.

         Григорчук О.С., депутат обласної ради, закріплений за Великобілозерським районом, виділив основні проблеми Великобілозерського району:

         Перша  проблема – це полігон  твердих побутових відходів. "Не побачив я там 99% готовності",- зауважив депутат.

         Друга проблема – це водозабезпечення. Цим питанням треба займатись і дуже серйозно.

         Третя проблема – це стан доріг. У районі є місця, де її просто немає. Григорчук запропонував допомогу – за рахунок подрібненої породи, яка є у Запорізького залізорудного комбінату, "залатати",  хоча б тимчасово, ями на дорогах. Для цього він запропонував  підготувати та надати до залізорудного комбінату звернення від райавтодору, а , можливо, і  облавтодору  про надання такої допомоги.

         Депутат Григорчук О.С. теж закликав всіх бути аполітичними. "Будьте у різних футболках, але грайте в одні ворота – у ворота мешканців Великої Білозерки", - закликав Олександр Сергійович.

         Голова Великобілозерської  районної ради  Лизюра В.М. наголосив, що найбільше багатство нашого району – це земля і люди, що на ній працюють. І ті кошти, які надходять у район, потрібно  спрямовувати на те, щоб цим людям жилося краще, щоб не було безвідповідальності  та безконтрольності у використанні цих коштів. Лизюра В.М. закликав  всіх депутатів районної ради до спільної праці. 

Окрім того, голова районної ради вніс пропозицію: у районній програмі "Назустріч людям" передбачити  кошти в розмірі хоча б ста тисяч гривень для того, щоб можна було надавати матеріальну допомогу тим, хто її дійсно потребує. "До районної ради часто звертаються за допомогою люди, а ми не можемо її надати,  а тому змушені людей направляти у сільські ради", - зазначив  Лизюра В.М.

         Шкрум В.П., депутат районної ради, запитав, що будемо робити з дорогами і хто буде робити ці дороги. "У нас немає кому, немає чим і немає коштів", - зазначив депутат.

         Перший заступник голови  обласної ради Семенков Є.О. зазначив, що позитивні зрушення у цьому напрямку є. Депутати обласної ради, обласна державна адміністрація зробили великий початок – дали кошти  на виготовлення проектної документації на ремонт доріг. 20 мільйонів гривень було виділено  на проектування доріг. 

 

 

 

 

« повернутися до списку новин

         Офіційні сайти

 

              

         

       

      

   

 

 

               Преса

        

        

 


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *